BUDAPESTA

Budapesta, oraşul cafenelelor, al băilor termale, al gastronomiei şi al culturii prin ospitalitatea locuitorilor săi oferă vizitatorilor un sejur de neuitat.

BUDAPESTA

Budapesta este metropola surprizelor şi minunilor, cu centrul său plin de viaţă, parcurile frumoase, râul maiestuos, turnurile înalte ale bisericilor şi băile luxoase. Fiind unul dintre cele mai interesante oraşe ele lumii, Budapesta este plină de secrete care aşteaptă să fie descoperite, locuri ascunse ce merită explorate şi vechi locuri preferate de revăzut. Aceste este oraşul în care plictisul nu îşi are locul. 

Există un milion de moduri în care se poate explora Budapesta: pe jos, cu autobuzul, tramvaiul sau metroul, pe apă, cu bicicleta sau chiar cu un vehicul amfibiu. Dar ce este de văzut? Să începem de sus, cu magnificul Castel Buda şi Sectorul Castelului. Nu aveţi nevoie de bocanci pentru a urca Dealul Gellért dacă doriţi să vă bucuraţi de panorama uluitoare a oraşului văzut de pe citadelă, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Pe celălalt mal al râului, cea mai grandioasă clădire este de pe malul Pesta este Parlamentul. Pentru minunăţii sacre, vizitaţi cea mai înaltă clădire a oraşului, Bazilica Sfântul Ştefan, sau a cincia cei mai mare sinagogă din lume, Sinagoga de pe str. Dohány. Piaţa Eroilor vă oferă o privire în trecutul romantic al ţării, iar în Parcul Memento aveţi ocazia să participaţi la o lecţie de istorie modernă în aer liber. Pentru momente pline de romantism faceţi o plimbare pe promenada de pe malul Dunării sau mergeţi pe Insula Margareta. Vă tentează o plimbare pe o stradă care este integral parte a Patrimoniului Mondial? Strada Andrássy este una dintre acestea, cu străduţe umbrite, trasee pentru biciclişti şi clădiri care mai de care mai superbe. Ciuliţi-vă urechile şi pate aveţi norocul să auziţi muzica prin ferestrele deschise ale Operei. Merită să vizitaţi şi elementul caracteristic mai puţin spectaculos al Budapestei, cum ar fi curţile abandonate transformate în cârciumi, cârciumile-ruină.

După ce vizitaţi tot ce trebuie să vedeţi neapărat, ieşiţi de pe străzile principale şi lăsaţi oraşul să vă dezvăluie secretele sale: în fiecare colţ veţi găsi o sumedenie de magazine de amenajări, părculeţe, cafenele cu terasă şi comori arhitecturale. 

Vă doriţi pace şi linişte, departe de îmbulzeala din oraş? La Szentendre vă puteţi relaxa într-o climă mediteraneană, la doar 19 km de Budapesta. În acest oraş, o adevărată bijuterie, plină cu galerii de artă şi artişti, vă puteţi răsfăţa cu o prăjitură cerească în una dintre numeroasele cofetării (cukrászda) şi vă puteţi lua perechea la o plimbare pe malul Dunării şi pe una dintre străduţele cu piatră cubică din oraş.

Vă doriţi o panoramă uluitoare, cu dealuri şi văi presărate cu sătucuri şi ruine istorice, mergeţi la Curbura Dunării. Nu întâmplător este cunoscută drept una dintre cele mai minunate ale ţării. În oraşul în stil baroc Vác veţi găsi o expoziţie bizară în care sunt expuse rămăşiţele mumificate ale unor locuitori ai oraşului din secole trecute. Visegrád este un orăşel în care a fi în mijlocul naturii este parte a vieţii cotidiene. Cele trei castele din oraş care se află practic una peste alta vă oferă şansa de a face excursii nu doar prin păduri, ci şi prin Evul Mediu. Dacă doriţi o incursiune în cultura creştinătăţii maghiare, mergeţi la Esztergom şi admiraţi comorile pe care le ascunde Bazilica, cea mai înaltă clădire din Ungaria.

Sunteţi gata să cutreieraţi dealurile din jurul Budapestei? Cea mai apropiată şi mai spectaculoasă opţiune sunt Dealurile Buda (şi Dealurile Pilis mai spre nord), unde nu aveţi doar ocazia să admiraţi modul în care peisajul urban lasă loc naturii neatinse, ci şi să coborâţi în lumea subterană a peşterilor. 

Pentru o experienţă cu adevărat măreaţă, mergeţi la Gödöllő. Plimbaţi-vă de-a lungul grădinilor din Palatul Regal pe urmele Împăratului Franz Joseph şi a soţiei sale, Regina Elisabeta a Ungariei.

La doar o aruncătură de băţ de capitală (una zdravănă, de 26 km) se află agitatul sat Etyek, faimoasă pentru vinurile albe sale specifice, pivniţele cu o atmosferă deosebită şi omagiul marelui regizor Andrew Vajna adus cinematografiei maghiare, Studiourile de Film Korda (alias Etyekwood). Staţi pe aproape! Poate întâlniţi vreo vedetă!

Posturi populare

Ai nevoie de ajutor?

Mob 069646885 ; 060324228 De Luni - Vineri între orele 9.00 - 17:00